Kokos sago met mango

Nagerecht: Kokos Sago | Mango (4p)

Ingrediënten:

  • 200 gram tapioca parels
  • 200 ml kokosmelk
  • 400 ml melk
  • 200 ml gecondenseerde melk
  • 2 mangos
  • munt

Bereidingswijze:

  1. Breng 2 liter water aan de kook
  2.  Voeg de tapioca parels toe en roer langzaam totdat de tapioca parels boven in het water drijven
     Plaats een deksel op de pan en kook op middelhoog vuur voor 2 minuten
  3.  Haal de tapioca parels uit het water en leg ze in koud water voor 30 seconde
  4.  Haal de tapioca uit het water en leg ze apart
  5.  Kook de kokosmelk en de melk in een pan voor circa 5 minuten.
  6.  Voeg de gecondenseerde melk toe en roer goed door
  7.  Schil en snijd anderhalf mango in blokjes en pureer in keukenmachine/blender
  8. Snijd de over gebleven helft in brunoise
  9.  Verdeel eerst de mangopuree in glazen (1/3 van de glas)
  10.  Voeg daarna de gekookte tapioca parels toe (1/3 van de glas)
  11.  Giet als laatst het kokosmengsel erover heen
  12.  Garneer met de mangoblokjes en munt

 

Print Friendly, PDF & Email