Indianse eend

Hoofdgerecht: Eend | Indiase Stijl | Masala (4p)

Ingrediënten:

  • 2 eendenborst filets
  • 200 gram gepelde tomaten (blik)
  • ¼ theelepel tomatenpuree
  • 1 tomaat
  • ½ paprika
  • ½ ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gemalen gember
  • 1 theelepel garam masala
  • ½ theelepel kurkuma
  • 400 ml water
  • 200 ml yoghurt
  • ½ citroen
  • 5 takjes dille
  • basmati rijst

Bereidingswijze:

  1.  Verwarm de oven op grillstand
  2.  Leg de tomaat, paprika, ui, en knoflook op een bakschaal. Olie ze en breng op smaak met zout en peper
  3.  Leg de bakplaat in de oven en grill de groenten op 230 graden voor 15 minuten. Houd dit in de gaten. Blakeren is goed, aanbranden niet.
  4.  Kook de basmati rijst
  5. Snijd de citroen in wedges (partjes)
  6.  Haal de groenten uit de oven en pureer dit in de keukenmachine/blender samen met de gepelde tomaten uit blik en tomatenpuree tot 1 geheel
  7.  Bak de gemalen gember, garam masala en kurkuma in een pan op laag temperatuur
  8.  Voeg de groente mengsel en water toe aan de droge kruiden en roer dit tot 1 geheel
  9.  Breng dit (af en toe roerend) aan de kook en laat het daarna op zacht vuur pruttelen (minimaal 20 minuten)
  10.  Breng de eendenborst op smaak met peper en zout. Strooi maizena op de huidkant
  11.  Bak de eendenborst in een nieuwe pan aan op de huidkant op medium hoog vuur
  12.  Indien de huidkant krokant is (minimaal 4 minuten), draai de eendenborst om en bak het aan voor 2 minuten
  13.  Bak het aan elk kant nog 1 keer aan op 1 minuut elke zijde
  14.  Laat de eendenborst rusten voor 5 minuten
  15.  Snijd de eendenborst in lengte door het midden
  16.  Roer de yoghurt door de saus heen en breng het op smaak met peper en zout
  17.  Schep een halve soeplepel saus op het bord en leg een helft van de eendenborst erop
  18. Garneer met de citroen en dille takjes
  19.  Serveer met een kom rijst ernaast
Print Friendly, PDF & Email