Japanse tartaar van tonijn

Amuse: Tonijn Tartaar | Japanse Stijl | Krokante Brioche (4p)

Ingrediënten:

  • 50 gram tonijnsteak
  • 2 sneetjes brioche brood (2 cm dik)
  • 2 party augurken
  • 2,5 ml sciracca
  • 5 ml kewpie mayo
  • 5 ml sojasaus
  • 2,5 ml sesamolie
  • 8 stengels bieslook
  • 5 ml sesamzaad
  • boter
  1. Bereidingswijze:
     Snijd 4x stukken uit het brioche brood in volgende formaat: 6 cm x 3 cm x 2 cm (zonder korst)
  2. Bak deze aan alle kanten aan met boter tot het goudbruin en krokant is
  3. Snijd de tonijnsteak en augurken in brunoise (blokjes van halve cm bij halve cm bij halve cm)
  4.  Snipper de bieslook
  5.  Meng de sciracca, kewpie mayo, sojasaus en sesamolie in een kom tot een dressing.
  6.  Meng de tonijn, augurken, de helft van de gesnipperde bieslook bij de dressing in de kom.
  7.  Leg het tonijntartaar mengsel op de brioche en garneer met bieslook en sesamzaad.

 

Print Friendly, PDF & Email