Blanc Manger, crème suisse, florentine en fruit merinque

Voor 32 personen

Ingrediënten: Blanc manger

  • ½ liter melk
  • ½ liter room
  • 200 gram marsepein
  • 1 x sinaasappelrasp
  • 0,5 stokje vanille
  • 7 blaadjes gelatine
  • Snuf zout

Bereidingswijze:

  1. Los de marsepein in de melk op en laat de sinaasappelschil en de vanille trekken
  2. Vis vervolgens de peul uit de massa en staaf deze glad
  3. Los vervolgens de in koud water geweekte gelatine in de massa op en zet koud
  4. Sla de room lobbig
  5. Meng de melk massa en de room zodra de melk koel is en begint te hangen stort het mengsel in een geëmailleerde slede

Ingrediënten: crème suisse

  • 40 gram bloem
  • 150 gram eidooier
  • 150 gram suiker
  • 500 ml melk
  • 1 vanillestokje
  • 200 ml slagroom

Bereidingswijze:

  1. Alle ingrediënten van bloem tot vanillestokje met elkaar mengen
  2. Als alles goed gemengd is de slagroom erdoor roeren
  3. Alles goed terug koelen
  4. Dan in een kleine kidde doen met 1 patroon, daarna schudden, niet te hard.

Ingrediënten: Florentine

  • 45 gram amandelschaafsel
  • 30 gram glucose
  • 30 gram boter
  • 30 gram witte basterd

Bereidingswijze:

  1. Smelt de glucose, suiker en boter in een pan
  2. Dan mengen met de amandelschaafsel en warm uitrollen tussen de silicone matjes
  3. In de over op 160 graden zo 25 min.

Ingrediënten: Fruit merinque

  • 100 gram eiwit
  • 150 gram witte basterd
  • 150 gram poedersuiker
  • 70 gram fruitcoulis, naar eigen keus

Bereidingswijze:

  1. Klop alle ingrediënten op tot een stevig schuim
  2. Spuit in mooie gelijke dopjes op een plateaus en laat ongeveer 1 uur buiten de oven drogen.
  3. Daarna op 100 graden ongeveer 50 min in de oven

Bord opmaken zie foto

 

 

Print Friendly, PDF & Email