Thaise zeebaars met mais en gember

Voorgerecht: Zeebaars | Thaise Stijl | Mais & Gember (4p)

Ingrediënten:

  • 4 zeebaarsfilets
  • 1 maiskolf
  • 10 gram gember
  • 1 citroengras stengel
  • 2 limoenblad
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 gram thaise gember
  • 5 blaadjes thaise basilicum
  • 1 groene peper
  • 1 rode peper
  • 2 takjes koriander
  • 3 takjes selderij
  • 1 sjalot
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 ml water
  • maizena
  • vissaus

Bereiding:

  1.  Snijd de maiskorrels van de kolf af
  2.  Snijd de rode peper in dunne ringetjes
  3.  Verwijder de korianderbladeren van de stengels en hak de stengels fijn
  4.  Pureer in de keukenmachine/blender de maiskorrels, gember, knoflook, thaise g
  5. Gember, thaise basilicum, groene peper, gehakt koriander stengels, selderij en sjalot tot een pasta
  6. Voeg een scheutje olie in de pan en bak de pasta aan
  7.  Voeg water en kokosmelk toe
  8.  Voeg citroengras en limoenblad toe
  9.  Voeg 1 theelepel zout, ¼ theelepel peper, 1 theelepel suike en 4 eetlepels vissaus toe
  10.  Breng dit (af en toe roerend) aan de kook en laat het daarna op zacht vuur pruttelen (minimaal 20 minuten)
  11.  Strooi zout en maizena op de huidkant van de zeebaars
  12.  Voeg een scheutje olie in (een nieuwe) pan en bak de zeebaars op de huidkant aan op middelhoog vuur
  13.  Wanneer de huidkant krokant is, draai de zeebaars om en bak het nog 1 min aan
  14.  Proef de saus en breng het desnoods nog op smaak met extra zout en peper
  15.  Schep een halve soeplepel saus op het bord en leg de zeebaars erop
  16.  Garneer het gerecht met coriander blaadjes en rode peper

 

Print Friendly, PDF & Email