Yellowfin tonijn, soja merinque en red meat radijs

Voor 32 personen

Ingrediënten: Oosterse dressing

  • 1 dl ketjap
  • 1 dl ketchup
  • 20 gram gembersiroop
  • 80 gram kikoman
  • 1 sjalot
  • 10 gram mosterd
  • 10 gram appelazijn
  • 5 dl zonnebloemolie
  • 10 gram poedersuiker

Bereidingswijze:

  1. Staafmixer alle ingrediënten alles samen glad
  2. Zeef de massa
  3. Doen het in een spuitflesje

Ingrediënten: Miso cremé

  • 500 gram miso
  • 500 gram water
  • 100 gram sushiazijn
  • 50 gram sojasaus
  • Agar agar (1 gram per 1 dl)

Bereidingswijze:

  1. Kook allen ingrediënten samen op
  2. Laat koelen en doe het in een spuitzak

Ingrediënten: Soja merinque

  • 100 gram eiwit
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 150 gram poeder suiker
  • 70 gram gereduceerde soja
  • Wit zwart sesamzaad

Bereidingswijze:

  1. Klop de ingrediënten van eiwit tot de soja op tot een mooi stevig schuim.
  2. Spuit in mooie gelijke dopjes
  3. Bestrooi de merinque met 2 soorten sesam
  4. Laat ongeveer 1 uur drogen
  5. Dan nog 50 min in de over op 100 graden

Paarze Bataat ( zoete aardappel)

Bereidingswijze:

  1. Pof de bataat in een oven van 165 graden gaar
  2. Draai alles glad in een blender en maak alles op smaak met zout en appelazijn
  3. Verwerk de massa in een spuitzak

Ingrediënten: Kappertjes korst

  • 2 potten kappertjes
  • 1 pot witte sesam
  • 1 pot zwarte sesam

Bereidingswijze:

  1. Droog de kappertjes op 100 graden in de oven
  2. Rooster 2 soorten sesam mooi goudbruin in en pan of over, let op bewaar een klein deel van de sesam voor de merenque
  3. Draai alles fijn in de blender en verwerk de massa in een grote bak

Ingrediënten: Geblancheerde mosterdzaad

  • 300 gram mosterdzaad
  • 100 gram water
  • 100 gram suiker

Bereidingswijze:

  1. Blanceer de mosterdzaad 3 keer en koel het terug op suikerwater
  2. Los je suiker op in het water
  3. Zeef de massa en verwerk in een spuitzak

Shimeij: branden en afblussen met olijfolie zout/peper

Red meat radijs: uitsteken in mooie rondjes

Yellowfin tonijn: fileren

Voor de opmaak nog extra : Soja bonen, kervel, haring kuit

Voor opmaak bord zie foto

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email